Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 tojás sárgája 1 mk szódabikarbóna 1 dkg élesztő 1 cs vaníliás cukor 10 dkg porcukor 2 ek tejföl 0,5 dl tej A töltelékhez: 25 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 40 dkg baracklekvár 2 ek rum A mázhoz: 15 dkg étcsokoládé 2 ek. olaj 5 dkg fehér csokoládé 1 tk. étolaj továbbá: 1 db gáztepsi vajjal kikenve
Zserbó dió töltelékkel képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal,a fehér csokoládét 1 tk. étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk,majd a fehérrel díszítjük.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:3062 |
2011-01-24 19:42:32 |