Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
: 1 egész harcsa (én afrikait használtam), 1 egész ponty, 1 db citrom, 3 szál kapor, 1 cs. petrezselyem zöldje, só, bors, vegeta, Erős Pista, paprika, 1 fej hagyma, halászlé sűrítmény vagy kocka, zsír. Ízlés szerint ikra.
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Vizet öntünk a fazékba, melyben el kívánjuk készíteni az ételt, s ebben a hal darabokat a citrommal, a kaporral, a petrezselyemmel, babérlevéllel megfőzzük. Amíg fő, a hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk. Ha a halunk megfőtt, kivesszük a főzőléből és a halcsontokat kiszedjük a húsból. Nem baj, ha a hal kissé összetörik. A főzőlevet leszűrjük, majd forrni tesszük, a halhúst a lébe helyezzük. Az üvegesre pirított hagymához édes piros paprikát adunk, majd egy kevés forró főzőlével felengedve, a főzőlébe keverjük. Adunk hozzá ízlés szerint Erős Pistát, borsot, babérlevelet, vegetát, sót. Végül a leveshez adjuk a halászlé kockát, vagy sűrítményt. Ha van ikránk, azt is beletesszük. A levest összeforraljuk, majd tálaljuk.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3823 |
2012-08-14 16:36:43 |