Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek - Karácsonyi receptek
6
1
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk.
A vajat csipetnyi sóval és a...
|
A pontyokat megtisztítjuk, pikkelyüket, fejüket, farkukat, uszonyaikat eltávolítjuk, majd a húsukat felszeleteljük. Ezután fogunk egy...
|
3
1
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Összekeverjük a lisztet a sütőporral , hozzáadjuk az...
|
1
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és...
|
A sütőporral elvegyített lisztet a vajjal, 7 dkg porcukorral, a sóval, a rummal, a citromhéjjal, a tojássárgájával és egy evőkanál hideg...
|
Elkészítése:
Az aszalt szilvát vörös borban áztattam.
A csirkemell darabokat félbe vágtam úgy,hogy zsebes legyen,ahova teszem a...
|
7
2
1
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a...
|
5
2
A tejet, a tejszínt, a cukrokat állandó keverés mellett felfőzzük. Ha felforrt félig kihűtöm. Hozzákeverem a mogyorókrémpotr, és...
|
1
2
2
Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott...
|
Jól össze dolgozzuk a tésztát tejjel.5-6 részre
osztjuk.Pihentetjük kb. fél órát.És tetszőleges töltelékkel megtöltjük majd...
|
A tejfölt langyosítsuk meg morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük bele a tojást .
Lisztet a cukorral és a rámával elmorzsoljuk
végül...
|
Jól össze dolgozzuk a tésztát tejjel.2 részre
osztjuk.Pihentetjük 1 órát.És tetszőleges töltelékkel megtöltjük majd feltekerjük és...
|
1
1
Töltelékek elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi forró tejjel forrázzuk le, hogy jól kenhető, de ne túl híg...
|
1. Szükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével...
|
1. Az élesztőt a lisztbe kell morzsolni - nem kell keleszteni -, majd a többi hozzávalót is tegyük hozzá, és alaposan dolgozzuk el. A...
|
7
1
1
1
A margarint felolvasztjuk, majd állni hagyjuk. Eközben a tojásokat összekeverjük a cukorral, a liszttel, a sütőporral, a kakaóval és a...
|
1
A mogyorót apróra-darabosra vágjuk.
A datolyát kimagozzuk, egészen apróra felkockázzuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet...
|
1
A mártáshoz valókat összekeverjük,a céklát nagyon alaposan lecsöpögtetjük,ha nagy szeletek,akkor kisebb darabokra vágjuk és a mártásba...
|
1
Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a...
|
Elkészítés
A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd.
Ezután lisztezett...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57