Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek - Húsvéti receptek
Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk...
|
1
1
A bárányt dörzsöljük be alaposan az olajjal, és süssük egy előmelegített, kiolajozott grill-lapon, amíg megpirul, és jól...
|
A báránybordát lapos tálba tesszük, ráöntjük a mézet és a bort, és fekete borsot őrölünk rá.
A mártáshoz a cukrot, a borecetet és...
|
1
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk.Nagyméretű serpenyőben 2 evőkanál olajat felhevítünk,és a burgonyát 15 percig kevergetve...
|
A vegyes zöldséget és a vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, az olajjal meg a borssal összekeverjük, tepsibe terítjük. A...
|
A kenyeret kis kockákra vágjuk.A friss kakukkfüvet leöblitjük,apróra vágjuk.A fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fenyőmagot...
|
A zöldséget meghámozzuk és durvára aprítjuk. A csontot leöblítjük, szárazra töröljük és 2 ek.forró olajban megforgatjuk. Hozzáadjuk a...
|
1
A fokhagymát lereszeljük,a rozmaringgal összekeverjük.
A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
A reszelt citromhéjat, a citrom...
|
Nagyobb lábasban felforrósítunk 3 ek. olívaolajat, majd a bárányhúst nagy lángon, adagokban megpirítjuk.
A már kész adagokat...
|
2
A jól megmosott füstölt csülköt takarékláng fölött puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. 45 dkg lisztből, 2 dkg...
|
A lehűtött, megtisztított kemény tojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kivesszük. Az erős savanyúságokat kicsumázzuk, és...
|
1
2
1
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk.
Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra...
|
2
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,dagasztjuk,kétszeresére kelesztjük.
Kinyújtjuk,szaggatjuk.
Letakarva 15 percig pihentetjük.
Közepébe...
|
A bort felforraljuk a levessel. Beletesszük a babérlevelet, a szegfűszeget, az egész borsot és a leveszöldséget, majd ismét felforraljuk az...
|
A töltelékhez a tormát a majonézzel, a felaprított uborkával és a finomra vágott kaporral jól elkeverjük. A sonka szeleteket kenjük meg a...
|
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a diót, a fűszereket és a cukrot hozzákeverjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk,...
|
A tésztához a 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként beletesszük a meleg vizet, aztán a sütőporral elkevert...
|
A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük (leheletnyi) sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tűzálló tálat vagy...
|
3
5 db tojásfehérjét felverni habnak 15 dkg cukorral. Hozzáadni 15 dkg vagdalt diót és 2 evőkanál lisztet. Vajazott, lisztezett tepsiben, vagy...
|
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát dagasztunk,kétszeresére kelesztjük.
3 cipóra osztjuk,3 rudat sodrunk,szorosan...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57