Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek - Farsangi receptek
1
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk.Nagyméretű serpenyőben 2 evőkanál olajat felhevítünk,és a burgonyát 15 percig kevergetve...
|
A kenyeret kis kockákra vágjuk.A friss kakukkfüvet leöblitjük,apróra vágjuk.A fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A fenyőmagot...
|
Keverj össze minden hozzávalót. A keverékből formázz kis golyókat, süsd ki olajban, itasd le a zsiradékot, majd tálald.
|
Tisztítsuk meg, és főzzük puhára a burgonyát. Tegyünk egy lábasba 2,5 dl tejet, 6 dkg darabokra vágott vajjal, 1 kávéskanál porcukorral,...
|
A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel...
|
1
Az élesztőt, egy kiskanál cukrot, egy evk. lisztet, 1 dl langyos tejes összekeverek és langyos helyen duplájára kelesztem. /ez a kovász/
A...
|
A megszitált liszttel a vajat gyúródeszkán elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót....
|
1
Az áttört túróhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd a tésztát ujjnyi...
|
1
A hozzávalókat összekavarom és forró olajba, két kanál segítségével beleszaggatom. Porcukorral megszórva tálalom.
|
A tésztához forraljuk fel a vizet a sóval és a vajjal. A lisztet keverjük össze a keményítővel, adjuk a forrásban lévő vízhez, és...
|
1
A langyos tejben elkeverek 1 kávéskanál cukrot és az élesztőt megfuttatom. Hozzáadom a tojássárgáját, a langyos vajat, a rumot, és a...
|
Az élesztőből kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. A lisztet mély tálba tesszük és a megkelt kovászt a közepébe öntjük....
|
A megmosott csirkét kívül-belül sózd meg, a belsejét majoránnával, a külső felületét pedig borssal fűszerezd! Az így előkészített...
|
1
1
Elkészítése:
1 dll langyos tejbe teszünk egy mk. cukrot,az élesztőt bele morzsoljuk,majd letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy...
|
A tojássárgájákat a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a rumot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a lisztet is....
|
2
1
Igaz, hogy kelt tészta, de nem kell várni a kelesztéssel, mert ahogy elkészül már süthetjük is!
A lényeg, hogy meleg helyen, langyos...
|
1
Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A hájat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sót, hogy rendes...
|
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral összekeverve 2 dl langyos tejbe öntjük, és jól összekeverjük. Letakarjuk és felfuttatjuk. Közben az...
|
A hozzávalókat összekeverjük és kanállal forró olajba szaggatjuk.
Lassan sütjük, hogy a közepe is átsüljön!
|
Az élesztőből 1 dl langyos tejből és egy kiskanál cukorból kovászt készítünk.A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalókkal...
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57