Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Fenti hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk ,majd kb egy óra alatt duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát átdolgozzuk és három felé osztjuk.Egyenként három vékony téglalapra kinyújtjuk majd megtöltjük az alábbiak szerint.
Dió töltelék: - 15-20 dkg darált dió - 5 dkg mazsolát "megpattogtatunk" ( közepes tűzön rázogatva kicsit megpirítjuk), majd annyi rumos tejbe áztatjuk( sütő rumot használok), hogy ellepje.( A rum-tej arányával ízlés szerint lehet játszani) - 8-15 dkg cukor ( ki mennyire édes szájú) - tej Kakaós töltelék: Kakaóport dupla mennyiségű kristály cukorral összekeverünk ezzel szórjuk meg a kinyújtott tésztalapot A lapokat feltekerjük,majd összefonjuk. Tetejét cukros tejjel megkenjük, 15 perc kelesztés után pirosra sütjük.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3152 |
2011-03-10 22:17:09 |