Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A zsemlék tetejét úgy a negyedénél vágjuk le, hogy később kis sapkaként funkcionálhassanak. A belső tésztát finoman szedjük ki és tegyük félre. A tejet langyosra melegítsük fel, majd keverjünk hozzá 3 evőkanál cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot.
Most jön az, amikor a felesleges energiát levezethetjük a túron. Fogjunk meg egy villát és essünk neki, törjük össze rendesen! Ha ezzel megvagyunk, jöhet ebbe is egy vaníliás cukor. Utána küldünk még 5 evőkanál kristálycukrot, 2 teljes tojást és a végén zutty, bele a tejfölt is. Most szórjunk bele mazsolát, amennyi csak jólesik. Ezt az egyveleget pedig keményen összedolgozzuk, hogy egyenletes legyen, ne legyen csomós. Vegyünk elő egy tepsit, aminek az alját lehelet-vékonyan vajazzuk ki. Ezzel „ágyazunk meg” a zsemléknek, amelyeket a langyos tejbe beáztatjuk, kívül-belül, de csak éppen annyira, hogy nedvesek legyenek. A „sapkákról” se felejtkezzünk el, mártsuk meg azokat is! A megfürdetett zsemléket katonás sorban a tepsibe rakjuk. Ami tej megmaradt, abba tegyük bele az elején kiszedett zsemlebelet, majd ezt az ázott tésztát keverjük el jól a túrós masszával. Kanállal adagoljuk bele a tálkaként funkcionáló sütikbe. Most nyomjuk a tetejükbe a sapkát, amit még megszórhatunk kristálycukorral, amely gusztusosan rá karamellizálódik majd. Addig sütjük, amíg szépen barnulni nem kezd, ez olyan 20 percet vesz igénybe, 220 fokon. Persze itt is közrejátszhat az ízlés, ki mennyire szereti pirultan, vagy sem.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:210 |
2009-02-01 18:38:54 |