Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Saláták
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
35 dkg aprószemű újburgonya
2 szem paradicsom 3 ek apróra vágott petrezselyem 15 dkg tonhalkonzerv 3 ek olívaolaj só őrölt bors 2-3 szem mogyoróhagyma (vagy fehérhagyma) 1-2 keményre főtt tojás 3-4 evőkanál fehérborecet (vagy világos balzsamecet)
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult, meghámozzuk és karikára vágjuk, majd megint félbe.
2.A tojást megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockára szeljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. 3.Egy pohárban az olívaolajat és az ecetet összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. 4.Egy salátás tálba rakjuk a zöldségeket. A tonhalat villával szétnyomkodva szintén belekeverjük. 5.Az ecetolajöntettel meglocsoljuk, tetejére szórjuk a petrezselymet és hűtőben 1-2 óra alatt lehűtjük. 6.Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:2501 |
2010-05-22 19:16:46 |