Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Töltött szűzpecsenye velős burgonyaropogóssal

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

Töltött szűzpecsenye velős burgonyaropogóssal

Hozzávalók:
1,5 kg szűz- vagy vesepecsenye
40 dkg darált hús
15-20 dkg füstölt szalonna
2 db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
tárkonylevél
1 csemegeuborka
10 dkg gomba
15-20 dkg borsó-répa-petrezselyem (együtt)
kicsi kapor
2 tojás
5 dkg paradicsompüré
-bors
2-3 dl fehérbor-húsleves

Burgonyaropogós:
1 kg burgonya
15-20 dkg velő (hártyáitól megtisztítva)
vaj, szerecsendió,
3 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa
só, bors,
olaj a sütéshez
Hirdetés

Elkészítés:
Ízlés szerinti mennyiségű füstölt szalonnát zsírjára sütünk, majd 1 fej vöröshagymát megdinsztelünk a szalonna zsíron. Adunk hozzá finomra vágott petrezselyem levelet , és az egészet összekeverjük kb. fél kg darált sertéshússal.Kerül még bele tojás, só, bors, fokhagyma, tárkonylevél, zeller zöld, kapor,valamint ecetes uborka apróra vágva. Ezt a masszát alaposan összedolgozzuk.
A szűzpecsenyét vagy vesepecsenyét téglalappá kihajtogatjuk, kicsit megütögetjük és megkenjük a töltelékkel. Összegöngyöljük, zsineggel megkötözzük. Zsírban elősütjük a húst, megpirítjuk minden oldalán, majd a visszamaradt zsiradékban megdinsztelünk egy kis fej karikára vágott vöröshagymát, gombát, apróra vágott sárgarépát, kevés zöldborsót, egy kiskanállal paradicsompürét.A húsnak rövid lében kell párolódnia, időközben kevés húslevest öntünk alá.HA a hús megsült, kivesszük, kicsi liszttel besűrítjük a mártást majd fehérborral felengedjük.

Burgonya ropogós
A burgonyát megfőzzük, még melegen krumplinyomón a velővel együtt áttörjük, ízesítjük sóval. borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a tojásokat, a liszttel óvatosan bánjunk, mert függ a krumpli fajtájától is, hogy mennyit tegyünk bele. Összedolgozzuk a hozzávalókkal, majd zománcozott tepsire kenjük, hűtjük . Ha kihült hengereket formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 2 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
zsanka adatlapjazsanka
A jó nem más, mint a dolgok ősi és természetes rendje. Egyszerűen csak az egyenes út. Jutalma önmagában van. Tisztává tesz és könnyűvé.
Gasztrokalandor pontok: 360
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:3155
2011-03-10 22:48:13

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!