Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
6 db TV-paprika
A töltelékhez: olívaolaj 1 db hagyma 2 gerezd fokhagyma 30 dkg darált hús 10 dkg rizs 1 db tojás fekete bors pirospaprika majoranna ketchup A szószhoz: 4 db paradicsom 1 doboz sűrített paradicsom ketchup chiliszósz 3 gerezd fokhagyma 4 db chilipaprika ételízesítő zellerszár petrezselyem A körethez: burgonya petrezselyem tejföl
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, s rádobom a darát húst. Addig dinsztelem, míg a hús kifehéredik, majd beleteszem egy keverőtálba. A rizst kevés olívaolajon megpörkölöm, majd adok hozzá vizet, ételízesítőt, s félig megfőzöm. Beleteszem a tálba, hozzáadom a tojást és a fűszereket, s jól összekeverem.
A kicsumázott paprikákat olívaolajon minden oldalon megsütöm, majd beletöltöm a tölteléket. A szószhoz serpenyőben kevés olajon felteszem a felvágott paradicsomot, beleteszem az apróra vágott fokhagymát, chilit, csiliszószt, zellert és petrezselymet, ételízesítőt. Belerakom a megtöltött paprikákat, s fedő alatt főzöm. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a sűrített paradicsomot és ketchupot (cukrozni nem szükséges, mivel a ketchup enyhén édes), s ha túl sűrű, kevés vizet. Aki akarja, a szószt botmixerrel pépesítheti, s kevés lisztet is keverhet hozzá. Petrezselymes krumplival tálalom, s a paprika tetejére tejfölt adok.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3024 |
2011-01-11 18:41:39 |