Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük.Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet,és közben hozzáadunk 7 evk. tejet.Margarinnal kikent 32x39 cm-es tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon 10 pecig sütjük.
A meghámozott,feldarabolt almát 10 dkg cukorral,az alma-és citromlével meg a citromhéjjal felforraljuk,majd fedő alatt 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport,a maradék tejjel felöntjük és 1 percig fözzük.Fémtálban kb. 45 perc alatt kihütjük. Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk,és hűtőbe tesszük.A tejfölt a vanílliavelővel és a többi cukorral ízesítjük.A felmelegített likörben feloldott zselatint 2-3 evk. tejföllel elkeverjük,majd a többi tejfölhöz adjuk,és hűtöbe teszzük.A tejszínt felkeverjük.A habot a krémbe forgatjuk,és 5 evk kivételével a kompótra simítjuk.A félretett habbal,likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:3034 |
2011-01-13 14:53:42 |
Üdvözöllek:Edit.