Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
4 személyre:
8 szeletsertéskaraj(kb. 12-15 dkg/db) 1 db vöröshagyma 1 dl olaj só őrölt bors kakukkfű 3-4 dl főzőtejszín
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A húst kloppfoljuk, a hagymákat megtisztítjuk, karikára vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajban mindkét oldalukon jól megpirítjuk.Kivesszük a húsokat, és a visszamaradt olajban megsütjük a karikára szeletelt vöröshagymát.Tűzálló tálba rétegezzük, először egy sor húst, kakukkfűvel megszórjuk, a lesütött hagymával beborítjuk és kevés tejszínnel leöntjük.Majd ismét a hús következik, fűszerezzük, és a maradék hagymával befedjük. Végzetül annyi tejszínt öntünk rá, hogy ellepje. Az így előkészített húst lefedjük és 24 órán át, a hűtőben állni hagyjuk.
Elkészítéskor a hideg sütőbe rakjuk és fedetlenül, 150 °C fokon kb. 2-3 órán (légkeverésesben max. 2 óra) át vajpuhára sütjük. Krumplipürével tálaljuk.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1982 |
2010-04-04 14:14:09 |