Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57
Receptek - Tészták
A mézet a cukorral melegítsük fel. A tészta összes többi hozzávalóját tegyük egy nagyobb tálba, majd öntsük rá a langyos mézes cukrot,...
|
1
1
Az élesztőt langyos 1 dl vízbe cukorral sóval megfuttatjuk, a lisztre ráborítjuk, és a többi langyos víz hozzáadásával és a 3 tk sóval...
|
2
1
Az almát meghámozom, kicsumázom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. Az egész tojásokat 5 dkg zsírral kikeverem, majd a cukorral tovább...
|
1
1
1
A tejbe belehabarjuk a lisztet, tojássárgákat, sót, a meghámozott kis kockákra vágott almát és végül a kevés cukorral keményre vert...
|
Elkészítés:
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15...
[Tészták]
|
A lisztet a margarinnal,1 evőkanál cukorral,1 cs.sütőporral,1 tojással elmorzsoljuk.Ezután hozzáadunk annyi tejfölt,hogy összeálljon.Ketté...
|
A puha vajat keverjük simára a kristály-és a vaniliás cukorral,majd adjuk hozzá a tojásokat is,és verjük habosra.Szitáljuk bele a lisztet...
|
A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a tejport és a porélesztőt.
Egy bögrében villával összekeverjük a...
[Tészták]
|
A sütőt előmelegítjük.A sütőformát kivajazzuk.A vajat megolvasztjuk.A tojást,a cukrot és a vaniliáscukrot habosra keverjük.Belekeverjük...
|
1
A tepsit kivajazzuk.A túrót kinyomkodjuk.A liszet,a sót,a túrót és a vajat kis darabokban gyorsan sima tésztává dolgozzuk.Lisztezett...
|
A lisztet összekeverjük a sütőporral,1 csipet sóval,és összedolgozzuk a tojássárgájával és a vajjal.Cipóba gyúrjuk,fóliába...
|
A reszelt almát a vajon egy lábasba megpároljuk.Cukorral és fahéjjal ízesítjük.
A kihűlt almával egyenként megtöltjük a...
|
A sütőt előmelegítjük.A formát kibéleljük sütőpapírral,az oldalát kivajazzuk.Az ananász szeleteket lecsepektetjük,a levét felvesszük...
|
2
A sütőt előmelegítjük,a tepsit kivajazzuk.A tojásokat a cukorral,a kókusztejjel,a kardamommal és a fahéjjal elkeverjük.A lisztet...
|
A citromhéjat és a narancshéjat kis kockákra vágjuk.A cseresznyét negyedeljük.A kétféle mazsolát megmossuk és leszárítjuk.A...
|
2
A szokásos módon kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a...
|
A tészta hozzávalóit a szokásos módon összedolgozzuk.
Kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesszük.
Átgyúrjuk,kinyújtjuk és...
|
Az élesztőt fél dl tejben,1 kk.cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk,duplájára kelesztjük.
Á...
|
Az átszitált liszt közepébe készítsünk mélyedést, majd ebbe töltsük bele a 1,5 dl vízzel összekevert tojásfehérjéket. Dolgozzuk...
|
A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt...
[Tészták]
|
Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/gasztro/public_html/modules/mod_metamod/helper.php on line 57