Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Tészta:25 dkg csokis keksz
5 dkg vaj 5 dkg porcukor tej I. krém: 25 dkg krémtúró 2 dl tejszín 5 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor ![]() II. krém: 2 dl narancslé 3 púposabb ek. étkezési keményítő 1 ek. zselatin + 0,5 dl narancsszörp 2,5 dl tejszín III. krém: 2 dl tej 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint) 3 púposabb evőkanál étkezési keményítő 1 tábla keserű-csoki 2,5 dl tejszín 1 ek. zselatin + 0,5 dl tej
Talitorta képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A tészta hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, hogy jól összeálljon a massza, majd egy tál aljára nyomkodom. Előtte megszórom kekszmorzsával a formát. (A képen még adtam hozzá egy kevés darált háztartási kekszet is, mert kicsit sok lett a tej.
Az 1 krém: A túrót, ha nagyon darabos, egy botmixerrel krémesítem, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverem, és óvatosan hozzávegyítem a felvert tejszínhabot 2. krém: Szobi szörpből egy sűrűbb, édesebb szörpöt készítek (2 dl-t), amibe belekeverem az étkezési keményítőt és sűrűre főzöm. (Azért használok szörpöt dobozos narancslé helyett, mert intenzívebb a narancs íze, és annyi sűrítményt használok, hogy elég édes és narancsos legyen. A szörpben megáztatom a zselatint és a forró krémbe keverem. Ha kihűlt, egy kevés tejszínhabbal lazítom, majd a többit lazán beleforgatom. (Egy kis reszelt narancshéj még finomabbá teszi.) A3- krém: A tejbe teszem a cukrot és felforralom, egy kevés tejbe belekeverem az étkezési keményítőt, és a többi tejhez öntöm. Sűrűre főzöm és a csokit is hozzáadom. A zselatint egy kevés tejben megáztatom és a forró krémhez keverem. Ha kihűlt, egy kevés tejszínhabbal fellazítom, és a többit óvatosan beleforgatom. A kekszes tésztára a túrós krémet, rá a narancsosat, majd a csokisat kenem. A tetejére reszelt fehér csokit szórok. A csokit az uborka-szeletelőn reszelem, így nagyobb forgácsokat kapok. Megjegyzés: ez a 3 íz együtt – túró, narancs, csoki - nagyon finom ízkombináció. Én tejszín helyett Hulalát használtam, mert mostanában nehezen lehet felverni a tejszíneket. Ha Hulalát teszek hozzá, nem feltétlenül szükséges a zselatin, bár mindenképpen biztonságosabb és jobban szeletelhető. Ezt a sütit egy nagyobb, kerek pite formában készítettem, de ha ezt egy kerek tortaformában készítem, akkor magasabb és tortásabb kinézetű lesz..
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:2159 |
2010-04-22 19:37:35 |