Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Talitorta

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

5

Talitorta

Hozzávalók:
Tészta:25 dkg csokis keksz
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
tej

I. krém:
25 dkg krémtúró
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

II. krém:
2 dl narancslé
3 púposabb ek. étkezési keményítő
1 ek. zselatin + 0,5 dl narancsszörp
2,5 dl tejszín

III. krém:
2 dl tej
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
3 púposabb evőkanál étkezési keményítő
1 tábla keserű-csoki
2,5 dl tejszín
1 ek. zselatin + 0,5 dl tej
Talitorta képes recept
Elkészítés:
A tészta hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, hogy jól összeálljon a massza, majd egy tál aljára nyomkodom. Előtte megszórom kekszmorzsával a formát. (A képen még adtam hozzá egy kevés darált háztartási kekszet is, mert kicsit sok lett a tej.
Az 1 krém:
A túrót, ha nagyon darabos, egy botmixerrel krémesítem, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverem, és óvatosan hozzávegyítem a felvert tejszínhabot
2. krém:
Szobi szörpből egy sűrűbb, édesebb szörpöt készítek (2 dl-t), amibe belekeverem az étkezési keményítőt és sűrűre főzöm. (Azért használok szörpöt dobozos narancslé helyett, mert intenzívebb a narancs íze, és annyi sűrítményt használok, hogy elég édes és narancsos legyen. A szörpben megáztatom a zselatint és a forró krémbe keverem. Ha kihűlt, egy kevés tejszínhabbal lazítom, majd a többit lazán beleforgatom. (Egy kis reszelt narancshéj még finomabbá teszi.)

A3- krém:

A tejbe teszem a cukrot és felforralom, egy kevés tejbe belekeverem az étkezési keményítőt, és a többi tejhez öntöm. Sűrűre főzöm és a csokit is hozzáadom. A zselatint egy kevés tejben megáztatom és a forró krémhez keverem. Ha kihűlt, egy kevés tejszínhabbal fellazítom, és a többit óvatosan beleforgatom.

A kekszes tésztára a túrós krémet, rá a narancsosat, majd a csokisat kenem. A tetejére reszelt fehér csokit szórok. A csokit az uborka-szeletelőn reszelem, így nagyobb forgácsokat kapok.

Megjegyzés: ez a 3 íz együtt – túró, narancs, csoki - nagyon finom ízkombináció. Én tejszín helyett Hulalát használtam, mert mostanában nehezen lehet felverni a tejszíneket. Ha Hulalát teszek hozzá, nem feltétlenül szükséges a zselatin, bár mindenképpen biztonságosabb és jobban szeletelhető. Ezt a sütit egy nagyobb, kerek pite formában készítettem, de ha ezt egy kerek tortaformában készítem, akkor magasabb és tortásabb kinézetű lesz..
Elkészítési idő: 1 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
emma1988 adatlapjaemma1988
Élj a mának
Gasztrokalandor pontok: 490
Kedvencekhez adta (5):
Ágica67
mariella52
Angelus70
Gita
surild
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2159
2010-04-22 19:37:35

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!