Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A liszt közepébe készítsünk mélyedést, és üssük bele a tojást. Dolgozzuk össze úgy, hogy közben apránként adagoljuk hozzá a vizet. Alaposan gyúrjuk össze, akkor jó, ha rugalmas tésztát kapunk. Takarjuk le, és pihentessük fél órán át.
Nyújtsuk vékonyra, és a felére tegyünk egyenlő közökben 1-1 kiskanálnyi szilvalekvárt. Hajtsuk rá a tészta másik felét. A tészta alatt púposodnak a lekvárhalmocskák, a közöttük lévő részeken nyomkodjuk össze a tésztát, majd derelyevágóval vágjuk rombusz formákra. Lobogó, sós vízben főzzük ki, majd forgassuk bele a vajban megpirított morzsába. Végül hintsük meg porcukorral.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:236 |
2009-02-05 19:32:33 |