Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Saláták
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat felkockázzuk. Megszórjuk egy ek sóval, és félretesszük.
A paradicsomokat 1-2 percre forró, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk. Ezeket is felkockázzuk. A hagymát és a szárzellert vékonyan felkarikázzuk. A magozott olajbogyót és a kapribogyót feldaraboljuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, megpároljuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, és a bogyókat. Kb 10 percig együtt főzzük. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk a levét, és leitatjuk róla a nedvességet. A maradék olívaolajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a padlizsánt. Hozzáöntjük a paradicsomos keveréket, a borecetet és a cukrot. 3-4 percig együtt sütjük.Ha szükséges, megsózzuk. Aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk. Fokhagymás pirítóssal nagyon finom.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:353 |
2009-03-06 13:15:43 |