Navigáció: Címlap Receptek Levesek Szarvasgulyás

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

1
1

Szarvasgulyás

Hozzávalók:
1,5 kg csontos szarvaslábszár vagy -szegy
5 dkg füstölt szalonna
2 evők. olaj
1 vöröshagyma
2 evők. Univer csemege gulyáskrém vagy pörköltízesítő
1 kisk. Univer csípős gulyáskrém
1 kisk. pirospaprika
fél kisk. majoránna
2-2 paradicsom és zöldpaprika
50 dkg burgonya

a csipetkéhez:
1 tojás
10 dkg finomliszt
Szarvasgulyás képes recept
Elkészítés:
A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csontokat kb. 1,5 liter vízben főzni kezdjük, ez a csontleves lesz a gulyás alapja.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajban, közepes lábasban vagy bográcsban kisütjük. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához keverve üvegesre sütjük. A húst - aminek 60-70 dekának kell lennie - hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A kétféle gulyáskrémmel meg a majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét pótoljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, a húshoz hasonló kockákra vagy csinos kis cikkekre vágjuk, a puha vadhoz adjuk. A csontlevest rászűrjük és 25-30 perc alatt készre főzzük.
Közben a tojást annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk, és 2-3 perccel azelőtt, hogy a gulyás elkészülne, a levesbe csipkedjük.
Elkészítési idő: 2 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Elkészítette (1):
pócsikjózsef
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (1)Add Comment
pócsikjózsef
...
Írta: pócsikjózsef, 2010. 03. 01
Apróra tört boróka bogyó még jobban kiemeli az ízeket, /csak 1-2 szem/.
Amúgy tökéletes a recept!
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1309
2009-11-13 19:52:19

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!