Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
4 tojásból sima piskóta
4 tojásból kakaós piskóta 4 tojásból diós piskóta vanília krém: 1 l tej 8 tojás sárgája 8 csapott ek. cukor csipet só 2 csg vaníliás cukor /vagy vanilia kikapart magjai/5 dkg vaj Csokiöntet: 2 tábla /10 dkg-os étcsoki/ 1 csg csokis pudingpor o,7 l tej 5 dkg vaj v. margarin 25 dkg durvára vágott dió 1o dkg mazsola rumba áztatva /vagy teába/ 2-3 dl tejszin cukorszirup rummal v.aromával lo dkg cukor, 2 dl viz, rum
Somlói képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A háromféle piskótát kis tepsiben megsütjük. Rácson hűtjük, majd kb 3-4 cm-es kockákra vágjuk.
A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a csipet sóval - vaníliával habosra keverjük.A tejet felforraljuk és lassan a krémhez keverjük,visszatesszük és kis lángon addig kevergetjük még besűrűsödik. Hozzá keverjük a vajat. a csokikrémhez a tejjel és a pudingporral elkészítjük a pudingot. A csokoládét beletördeljük és kis állás után elkeverjük, majd a vajjal is. A diót durvára vágjuk és a mazsolát lecsöpögtetjük. A kockára vágott csokis piskótát egy tálban lerakjuk. Megöntözzük a vaniliás krémmel, a csokissal is és megszórjuk dióval és mazsolával. Ugyanígy járunk el a diós és a sima piskóta réteggel is. A tetejére szintén vaniliás és csokis krém, megszórva dióval. A tejszinhabbal a tányéron megspricceljük és dióval díszitjük. Aki nem akar macerát, az készítheti a vaníliás krémet simán pudingporból is, de akkor 2 dl-rel több tejet használjunk. !!!!!!!!!!a rumos szirupot a piskóta kockákra locsoljuk mielőtt a krémet rárakjuk!!!!!!!!!!!!!!! bocsi, hogy utólag irom ide, de elfelejtettem.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:2726 |
2010-07-11 19:34:37 |
Próbáld ki, remélem izleni fog. Persze izlés szerint lehet változtatni rajta.
Én a krémesedet fogom megcsinálni. Majd elmondom hogy sikerült és izlett.
üdvözlettel Zsazsa néne hovanyiek@gmail.com