Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Sertés
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirke- vagy pulykamelleket hosszanti irányban félbevágjuk.
A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel rányomkodjuk kicsit a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús elfogy. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sütjük. Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtáit. Én most edámi, emmentáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:1169 |
2009-11-05 03:35:09 |