Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Bemelegítésként melegítsük elő a sütőt 175 fokra és a muffin-tepsibe tegyünk papírkapszlikat. Az apróra tördelt csokit gőz felett olvasszuk meg a vajjal. Közben a tojásokat a cukorral meg a kis sóval keverjük habosra, majd öntsük hozzá a közben kihűlt csokis-vajas keveréket.
Keverjük bele a baracklekvárt, a kakaóport, a sütőport meg a lisztet is. Nem kell nagyon kidolgozni, ez a titka a jó muffin-tésztának, csak kanalazzuk bele a kapszlikba.( Kb. félig töltsük meg őket, mert sütés közben úgyis nőni fognak.) Majd 175 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Ezalatt az étcsokit a vajjal olvasszuk meg szintén gőz felett (lehetőleg ugyanabban a tálban, amiben előzőleg a tejcsokit, hacsak nem vagyunk mazochisták, vagy megszállottan szeretünk mosogatni), s ha a muffinok kihűltek kissé, a tetejüket kenjük be baracklekvárral, majd arra csorgassuk rá az olvasztott csokit. Kb.fél-egy óra alatt fogyasztásra kész állapotba kerül. Tessék kipróbálni! Tényleg imádtuk! Az eredeti recept Stahl Judittól származik.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák
![]() |
||||||
id:3184 |
2011-03-17 19:39:54 |