Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Először megkeverem a kovászt. Langyos tejben elkeverem a szétmorzsolt élesztőt és a lisztet, majd letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztem. Míg a kovász kel, a vajat, a tojásokat, a tejet és a reszelt citromhéjat, sót habosra keverem, majd összedolgozom a liszttel és a megkelt kovásszal. A tésztát hólyagosra verem (ez a művelet konyhai keverőgép dagasztóvillájával gyorsan megy), majd pihentetés nélkül kinyújtom egy lisztezett deszkán. Kicsi csillagformával vagy csipkés szélű karikaformával kiszaggatom. Felvert (de még folyékony) tojásfehérjével 3 darabot összeragasztok, a közepét összenyomom, ezáltal a forró olajban sütéskor rózsa formájúvá válik. Pirosra megsütöm, majd szétterítem egy papírtörülközőre, hogy az a felesleges olajat felszívja. Fahéjas porcukorral bőven meghintem és kevés vízzel kenhetőre kevert eperdzsemmel tálalom.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:1493 |
2009-12-01 09:29:03 |