Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Marha Rosztbif

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Marha

Rosztbif

Hozzávalók:
1,2 kg kicsontozott marhahátszín

6 dkg vaj

a pácoláshoz:
2 evők. Univer mustár
1 mk.őrölt fekete bors
olaj

a mártáshoz:
fél evők. Univer vöröshagymakrém
1 húsleveskocka
fél mk. őrölt fekete bors
1 evők. keményítő (esetleg liszt)
1 kisk. Univer mustár
1-1,5 dl tejföl
Rosztbif képes recept
Elkészítés:
A hús inas részeit levágjuk - de a faggyúréteget rajtahagyjuk -, majd 3-4 centinként bevagdossuk. A mustárt a borssal összekeverjük, a hátszínbe dörzsöljük. Tálba fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarjuk hűtőszekrényben 2-3 napon át érleljük.
Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, nagy lángon a húst körös-körül megpirítjuk benne. Egy kisebb tepsibe kb. 2 deci vizet öntünk, egy rostélyt (grillrácsot) beleállítunk és a húst ráfektetjük. Tetejét a sült zsírjával meglocsoljuk, majd forró sütőben, nagy lánggal (kb. 200 °C), a hús vastagságától függően kb. 30 percig sütjük. A pecsenye akkor jó, ha tapintásra nem teljesen puha, hanem kissé rugalmas. A hátszínt a sütési idő felénél megfordítjuk. Ha elpárolgott alóla a lé, azt is pótoljuk. Ugyancsak ekkor kerül hozzá a vöröshagymakrém is.
A sültet langyos helyen negyedórán át pihentetjük. Ezalatt a tepsiben összegyűlt pecsenyelevet lábasba szűrjük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen kb. 5 deci legyen. Fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk, megborsozzuk. A keményítőt és a mustárt először egy kevés vízzel, majd a tejföllel simára keverjük. Az ízes lébe öntjük, kevergetve addig főzzük, míg mártásszerűen be nem sűrűsödik. A húst - ami akkor jó, ha vágásfelülete rózsaszínű, de nem véres - az asztalnál jó vékonyra szeleteljük. Párolt zöldségekkel tálaljuk. A mártást külön kis tálkában kínáljuk hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1348
2009-11-17 14:31:11

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!