Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Rácsos almás pite

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

1

Rácsos almás pite

Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 tasak sütőpor,
citromlé

a töltelékhez:
1 kg alma,
5 dkg mazsola,
8 dkg darált dió,
őrölt fahéj,
ízlés szerint cukor,
10 dkg savanykás lekvár

a tészta kenéséhez:
1 tojás
Rácsos almás pite képes recept
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
(Körtéből is elkészíthető.)
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
pite,  alma,  lekvár,  dió,  finom
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Edit adatlapjaEdit
Házas vagyok,2 leánygyermekes anyuka és 3 fiú unokás nagymama.
Gasztrokalandor pontok: 34566
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2857
2010-09-14 22:55:14

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!