Navigáció: Címlap Receptek Levesek Pulykaleves májgaluskával

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Pulykaleves májgaluskával

Hozzávalók:
2 pulyka alsócomb (kb. 1 kg)
1-1 pulykanyak és pulykaszárny (kb. 1 kg)
3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér
1-1 kis karalábé és zellergumó
fél csok.petrezselyem
1-2 ág zellerzöld
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
fél kisk.Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
1 kisk. Univer Édes Anna vagy csemege Piros Arany
1 kisk.
1 evők. ételízesítő por
20 dkg házitészta (lúdgége, csavart, eperlevél)

a májgaluskához:
30 dkg pulyka- vagy csirkemáj
2 zsemle
2 tojás
3 evők. finomliszt
3 evők. zsemlemorzsa
1 kisk. só
1 kisk. majoránna
1 mk. őrölt fekete bors
fél csok. petrezselyem
1 kisk. Univer vöröshagymakrém
2 evők. olaj
Pulykaleves májgaluskával képes recept
Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk, fazékba rakjuk, és 5 liter hideg vízzel leöntjük. Felforraljuk, majd habját szűrőkanállal lemerjük.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszában elnegyedeljük, a karalábét meg a zellert elfelezzük, és a petrezselyemmel meg a zellerzölddel együtt a levesbe dobjuk. A fokhagymát megtisztítva, a vöröshagymát megmosva, de héjastól adjuk hozzá. Az Erős Pistával, az Édes Annával a sóval és az ételízesítővel fűszerezzük, és kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon, 2 órán át főzzük, majd rövid pihentetés után leszűrjük.
Közben elkészítjük a májgaluskát. Ehhez a megmosott, lecsöpögtetett májat a hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlével együtt ledaráljuk. A tojásokat, a lisztet meg a zsemlemorzsát beledolgozzuk, megsózzuk, majoránnával és borssal fűszerezzük.
A petrezselymet finomra aprítjuk, a vöröshagymakrémmel együtt az olajon fél perc alatt megfuttatjuk, majd ezeket is a májhoz adjuk.
Enyhén sós vizet forralunk, és a májas masszát kiskanállal beleszaggatjuk. Kis lángon épp csak 2-3 percig forraljuk, azután szűrőkanállal hideg vízbe átszedjük. Amikor a galuska kihűlt, leszűrjük. (A májgaluskából érdemes akár dupla adagot is készíteni, mert ha megfőtt és kihűlt, lefagyasztható.)
Tálaláskor a csinos kis hasábokra vágott főtt zöldséget meg a kicsontozott, nem túl apróra darabolt húst a levesben megforrósítjuk, és a tányérokba szedett májgaluskákra merjük. A külön kifőzött tésztát is beletesszük. Tartalmas, egytálételnek is beillő fogás, elég, ha süteményt kínálunk utána.
Elkészítési idő: 3 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1321
2009-11-13 21:11:56

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!