Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Vad
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell, 1 kg burgonya, 10dkg gesztenyekrém, 1 fej zeller, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg vaj, 3 dl tejszín, 20 szál zöldbab
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A pulykamellet ujjnyi szeletekre vágjuk, és kevés vajon natúran megsütjük, sóval, borssal ízesítve. Az étteremben ez vákuumtasakban forráspont alatti hőmérsékleten (sous-vide) készül, és csak a végén kap egy kis pörzsréteget.
A burgonyát jól megfőzzük, áttörjük és hozzátörjük a gesztenyekrémet is. Majd kevés tejszínnel, vajjal krémesre keverjük. A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, és vöröshagymával, fokhagymával megfőzzük, leturmixoljuk, majd kevés vajjal, tejjel ezt is krémesre keverjük. A zöldbabot lobogva forró vízbe dobjuk 20 másodpercre, majd jeges vízben lehűtjük. Tálalásnál forrázott ceruzababot helyezünk a pulykára.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
id:1725 |
2009-12-13 04:25:14 |