Navigáció: Címlap Receptek Húsételek Vad Pulyka gesztenyés burgonyapürével, zellerkrémmel

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Vad

Pulyka gesztenyés burgonyapürével, zellerkrémmel

Hozzávalók:
80 dkg pulykamell, 1 kg burgonya, 10dkg gesztenyekrém, 1 fej zeller, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg vaj, 3 dl tejszín, 20 szál zöldbab
Hirdetés

Elkészítés:
A pulykamellet ujjnyi szeletekre vágjuk, és kevés vajon natúran megsütjük, sóval, borssal ízesítve. Az étteremben ez vákuumtasakban forráspont alatti hőmérsékleten (sous-vide) készül, és csak a végén kap egy kis pörzsréteget.

A burgonyát jól megfőzzük, áttörjük és hozzátörjük a gesztenyekrémet is. Majd kevés tejszínnel, vajjal krémesre keverjük. A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, és vöröshagymával, fokhagymával megfőzzük, leturmixoljuk, majd kevés vajjal, tejjel ezt is krémesre keverjük.

A zöldbabot lobogva forró vízbe dobjuk 20 másodpercre, majd jeges vízben lehűtjük. Tálalásnál forrázott ceruzababot helyezünk a pulykára.
Elkészítési idő: 45 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Péter33 adatlapjaPéter33
Én 33 éves 170 cm 82 kg barna hajú és szemű férfi vagyok
Gasztrokalandor pontok: 3435
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1725
2009-12-13 04:25:14

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!