Navigáció: Címlap Receptek Halételek Provánszi sült hal

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Halételek

Provánszi sült hal

Hozzávalók:
75 dkg filézett hal vagy tőkehal
2 evőkanál száraz fehérbor
1 citrom leve
1 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
42 dkg paradicsom
1 evőkanál friss petrezselyem
zöldfűszerek
fűszerek ízlés szerint
, bors)
Hirdetés

Elkészítés:
Tegyük a halfiléket egy tűzálló tálba, öntsük rá a fehérbort és a citromlevet.
A szósz elkészítéséig hagyjuk pácolódni.
Melegítsük meg az olajat, és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Vegyük ki a halat a pácléből, csepegtessük le, és öntsük a levet a hagymához. Hagyjuk forrni egy kicsit, majd vegyük lejjebb a lángot, és adjuk hozzá a durvára vágott paradicsomot és a fűszereket. Ízesítsük ízlés szerint. (só, bors)
A szárazra törölt tűzálló tálat vékonyan olajozzuk meg, tegyük bele a halfiléket, öntsük rá a szószt, és süssük 200 fokon 20 percig.
Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
MneKata adatlapjaMneKata

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Gasztrokalandor pontok: 1275
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:264
2009-02-13 22:07:59

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!