Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Halételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
75 dkg filézett hal vagy tőkehal
2 evőkanál száraz fehérbor 1 citrom leve 1 evőkanál olaj 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 42 dkg paradicsom 1 evőkanál friss petrezselyem zöldfűszerek fűszerek ízlés szerint só, bors)
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Tegyük a halfiléket egy tűzálló tálba, öntsük rá a fehérbort és a citromlevet.
A szósz elkészítéséig hagyjuk pácolódni. Melegítsük meg az olajat, és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Vegyük ki a halat a pácléből, csepegtessük le, és öntsük a levet a hagymához. Hagyjuk forrni egy kicsit, majd vegyük lejjebb a lángot, és adjuk hozzá a durvára vágott paradicsomot és a fűszereket. Ízesítsük ízlés szerint. (só, bors) A szárazra törölt tűzálló tálat vékonyan olajozzuk meg, tegyük bele a halfiléket, öntsük rá a szószt, és süssük 200 fokon 20 percig. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:264 |
2009-02-13 22:07:59 |