Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
30 dkg halfilé
2 fej hagyma 1 szál póréhagyma 1 szál sárgarépa 2 gerezd fokhagyma 1 szál szárzeller 1 édesköménygumó 2 dl fehérbor 35 dkg darabolt konzervparadicsom 1 ek olívaolaj 2 babérlevél 0,5 tk sáfrány 0,5 kk őrölt édeskömény só, bors
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megpároljuk a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a vékonyra karikázott póréhagymát, sárgarépát, szárzellert, az apróra vágott édesköményt, a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 5-6 percig. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Beletesszük a babérlevelet, az fűszereket (édeskömény, sáfrány), és felöntjük vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt kb 30 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt halat, és további 20 percig főzzük. Ha kicsit kihűlt pürésítjük. Összeforraljuk, és fokhagymás pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
id:286 |
2009-02-19 17:12:56 |