Navigáció: Címlap Receptek Levesek Provance-i halleves

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Provance-i halleves

Hozzávalók:
30 dkg halfilé
2 fej hagyma
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 szál szárzeller
1 édesköménygumó
2 dl fehérbor
35 dkg darabolt konzervparadicsom
1 ek olívaolaj
2 babérlevél
0,5 tk sáfrány
0,5 kk őrölt édeskömény
, bors
Hirdetés

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megpároljuk a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a vékonyra karikázott póréhagymát, sárgarépát, szárzellert, az apróra vágott édesköményt, a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 5-6 percig. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Beletesszük a babérlevelet, az fűszereket (édeskömény, sáfrány), és felöntjük vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt kb 30 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt halat, és további 20 percig főzzük. Ha kicsit kihűlt pürésítjük. Összeforraljuk, és fokhagymás pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Szandra adatlapjaSzandra

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!

Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Nem vesz részt pontgyűjtésben
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:286
2009-02-19 17:12:56

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!