Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Pozsonyi táska képes recept
|
||||||
Elkészítés:
1.
Ha pihentetés nélkül kívánunk dolgozni a tésztával, először a diós tölteléket készítjük el: a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral, vaníliás cukorral és leforrázzuk a diót. A diót összekeverjük a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és hagyjuk kihűlni. 2. Elkészítjük az élesztős omlós tésztát.: eldolgozzuk a lisztben a vajat/margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, valamint a langyos tejfölben elkevert élesztőt és tojást. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle és lisztezett deszkán pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ha másnap akarjuk megsütni, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. 3. A tésztából 8-10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepére 1-1 kanálka tölteléket púpozunk, szegélyüket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk és széleiket recés pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk. 4. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Lerakosgatjuk a táskákat, tetejüket megkenjük tojássárgájával. 5. 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A mákos tölteléket is e szerint készítjük. Minden, ami a cukrászatban a "pozsonyi" jelzőt illeti, diós és mákos töltelékkel, 1 hétig biztosan elálló finomságot jelent, amilyen a patkó, a kifli, a táska formájú pompás sütemény. kb.40 db van belőle.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]() |
||||||
id:2747 |
2010-07-16 20:17:46 |