Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Halételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
4 konyhakész pisztráng (egyenként kb. 25 dkg)
só ![]() 10 dkg füstölt szalonna 1 evők. Univer vöröshagymakrém 4 zöldpaprika 3-4 paradicsom 1 kg burgonya 1 evők. pirospaprika 1 mk. Univer csípős Piros Arany 1 kisk. Univer csemege Piros Arany 1-1,5 dl fehérbor
Pisztráng Szaljka módra képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A pisztrángot lepikkelyezzük, megmossuk és besózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk, a vöröshagymakrémet megfuttatjuk rajta. A paprikát és a paradicsomot 2 centis kockákra vágjuk. A hagymára szórjuk, 4-5 percig pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, és olyan vékonyra gyaluljuk mint a csipszhez szokás. A lecsóhoz keverjük, sózzuk, egy kevés pirospaprikával és a kétféle Piros Arannyal ízesítjük, tepsibe terítjük. Alufóliával lefedjük, sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 50 percig pároljuk. A pisztrángokat a maradék pirospaprikával kívül-belül bedörzsöljük, a burgonyára fektetjük, és lefedve, változatlan lánggal, 10 percig pároljuk. Ekkor a borral meglocsoljuk, és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() pisztráng
szalajka
|
||||||
id:1314 |
2009-11-13 20:03:29 |