Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj
1 ek ecet 1 ek cukor 2 ek szójaszósz só, bors 30 dkg rizstészta 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 szál póréhagyma 1 piros húsú paprika 2 ek mogyoróolaj
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Csíkozzuk fel a karajt, majd készítsünk pácot az ecetből, a szójaszószból, a cukorból, kicsi sóból és borsból. Pácoljuk ebben a húst legalább egy órán át. A rizstésztát áztassuk néhány percre hideg vízbe, ezután rövid ideig főzzük elő, majd csepegtessük le. Forrósítsunk mogyoróolajat (ha nincs, jó az olívaolaj is) egy wokban, majd pirítsuk meg benne a finomra vágott fokhagymát, vöröshagymát, pórét, és a vékonyan csíkozott paprikát. Ezután adjuk hozzá a húst a páclével együtt. Erős lángon pirítsuk készre, majd adjuk hozzá az előfőzött rizstésztát. Néhány percig pirítsuk együtt, tálalás előtt szórjunk hozzá kevés friss aprított koriandert.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:143 |
2009-01-23 21:57:09 |