Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1/2 db ponty
100 g vöröshagyma 100 g sárgarépa 50 g zeller 50 g vaj 1 dl fehérbor 1 dl tejfel 30 g liszt 1 db tojás 1/2 csomag petrezselyemzöld só őrölt bors babérlevél 1 db zsemle citrom
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A halkárkászból vöröshagymával, sóval egy tartalmas halfondot készítünk, amit átpasszírozunk. A halfilét 2-3 mm sűrűn a borig bevágva bevagdaljuk - irdaljuk -. Majd a halhúst lefejtjük a bőrről és ledaráljuk. A beáztatott zsemlét jól kinyomjuk, darált halhússal, tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk, úgynevezett halfást készítünk. Kis gombócokat formázunk, és hűtőszekrényben tartjuk, míg el nem készül a leves.
Vajban a metéltre vágott sárgarépát, zellert üvegesre hevítjük, majd finomra vágott petrezselyem zölddel, liszttel megszórva áthevítjük. Hal alaplével, fehérborral felengedjük. Tejfellel dúsítjuk, citromlével pikánssá varázsoljuk, majd a halgombócokat befőzzük.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Cimkék:
|
||||||
id:939 |
2009-10-19 13:04:57 |