Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk szilárd tésztává. A víz langyos legyen.
A tésztát kinyújtjuk és feles pohárral vagy kávéscsészével karikákat szaggatunk (a nagyobb pogács azaggató is jó lehet). A karikákra a teáskanállal ráhalmozzuk a darálthúst amit előzőleg összekevertünk a hagymával és a fűszerekkel. Félbehajtjuk (hold alakúra)Majd a két csücsköt visszafordítva összenyomjuk, az a lényeg hogy jól ragasszuk le őket ne szakadjanak szét főzés közben. Lobogó vízben addig főzzük míg fel nem jönnek a víz tetejére. Lecsöpög, majd serpenyőben, kis vajjal odapirítunk neki. Ízlés szerint tálaláskor tehetünk rá: ukrán módra ecet+olvasztott vaj+bors esetleg ecet+tejföl ![]()
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() orosz konyha
|
||||||
![]() Beküldte:
![]() Győri fiatal, egyedülálló lány vagyok. hobbim a főzés és az evés :)
Gasztrokalandor pontok: 50
|
||||||
id:3566 |
2012-02-22 16:33:51 |