Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1/2 fej hagyma + olaj
60 dkg csirkemellfilé 2-3 szál sárgarépa 1 szál petrezselyem gyökér 20 dkg zöldborsó 20 dkg gomba 20 dkg csemege kukorica 2 ek. liszt 2 dl húsleveslé vagy 1 tyúkhús kockából készült 1 kg krumpli kevés tej, vaj kevés sajt a tetejére
Pásztor pite képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, negyedeljük és sós vízben feltesszük főni.A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ehhez hozzáadjuk a sárgarépát, kissé pároljuk, majd hozzáadjuk a csirke húst, tetszés szerint fűszerezzük (só, bors, majoránna, bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld). Lefedve pároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg elfő a leve.
Mikor puhára főtt a hús, megszórjuk a liszttel, majd lassanként felengedjük a húslével. Kevés ideig főzzük, épphogy megrotyogtatjuk egy kicsit. Beletesszük a borsót, gombát, párat kavarunk még rajta és kész is van. Ezt elkészíthetjük másfajta húsból is. Közben a krumplinak meg kellene főnie... Ízlés szerinti könnyű, habos krumplipürét készítünk belőle,tejet,vajat,pici szerecsendiót adunk hozzá. Tűzálló tálba rakjuk a zöldséges csirkét. Rákanalazzuk a krumplipürét. Tetszés szerint sajtot reszelünk rá. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25-30 percig, amíg megpirul a teteje. Kivesszük, tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig állni és tálaljuk.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
id:2982 |
2010-12-28 19:39:42 |