Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A hájat 10dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, 20percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk. A tésztát kinyújtjuk és közepes szaggatóval kiszúrjuk, minden másodiknak a közepét egy kisebb formával kiszúrjuk. A teljes karikákat vízzel megkenjük és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. Világosra sütjük,porcukorral meghintjük és a gyűrű közepét savanykás lekvárral megtöltjük. A gyűrű leírását írtam le,a párnacsücske és a diós is ebből a tésztából készült. A párnacsücske diós birsalmasajttal van töltve.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:2986 |
2011-01-01 17:40:28 |