Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
8 tojásos piskóta
30 dkg magozott meggy 4,5 dl meggylé 2 db vanília pudingpor kevés fahéj 1 citrom 12 dkg cukor 1,5 dkg zselatin/étkezési/ 4 dl tejszín
Pándi meggy torta képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát.
Közben nekilátunk a krémnek.Közepes nagyságú edénybe beletesszük a pudingport, cukrot, fahéjat, citromlét és zselatint, ezeket kb. a fele meggylével összekeverjük, a kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevíteni kell, majd ráöntjük az előbb leírtakra.Összekeverés után a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük, vigyázni kell nehogy csomós legyen./olyan állagúra főzzük ahogy a pudingot szoktuk./Ha ez megvan,belekeverjük a lecsorgatott meggyet,és ezt az egészet langyosra kihűtjük.A tejszínt kemény habbá verjük,majd a piskótát 3 lapra vágjuk,és megkenjük a meggyes krémmel,erre jön a tejszínnek kb. a fele,majd beborítjuk a másik lappal,és ismét megkenjük a meggyes krémmel és tejszínnel.Torta bevonása ízlés szerint.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (4)
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!
|
id:3137 |
2011-03-08 19:21:04 |