Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Egy egész csirkéből (vagy számunkra kedves alkatrészeiből) pörköltet
készítünk: a csirkét feldaraboljuk, 3-4 nagyobb fej vöröshagymát felkockázunk, zsiradékon megdinszteljük, őrölt paprikát szórunk rá, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, sózzuk, kis vizet adunk hozzá, paprikát (ki szereti, csípőset), 1 szem paradicsomot (télen lecsót), és félig megfőzzük.
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Közben egy edényben kevés zsiradékon kissé megpirítjuk a tarhonyát (1 cs.,
ha jól emlékszem 25 dkg-os, ja igen, és nem gépi "sörét", hanem házi tarhonyát) és hozzáadjuk a félkész csirkepörkölthöz. Kb. annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi - ezt később pótolgatni kell, sok vizet felvesz, inkább lucskosnak kell lennie - és tovább főzzük. Néha nem árt óvatosan megkavarni (vagy rázni), mert könnyen lekaphat. (Egy "kicsi" lekapás nem árt, annál finomabb.) A tarhonya után kis idővel karikára szeletelt (kb. 5-8 közepes szem) krumplit adunk hozzá (vizet is), és ha ez is megpuhult, akkor kész. Némi tapasztalat és/vagy jó időzítés kell hozzá, mert a csirke szétfőhet, míg a tarhonya vagy a krumpli kemény marad. A csirke sem mindegy: a bolti gyorsabban elkészül, míg egy rendes falusi csirkéhez több főzési idő szükségeltetik. A leírás alapján talán nem tűnik különlegesnek, de ha valaki fantáziát lát benne, próbálja ki bátran, nagyon finom tud lenni a csirkepörkölt szaftban átfőtt tarhonya és burgonya, magáról a pörköltről nem is beszélve.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:301 |
2009-02-25 22:33:18 |