Navigáció: Címlap Receptek Egytálételek Orosházi tarhonyás csirke

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

1

Orosházi tarhonyás csirke

Hozzávalók:
Egy egész csirkéből (vagy számunkra kedves alkatrészeiből) pörköltet
készítünk:
a csirkét feldaraboljuk,
3-4 nagyobb fej vöröshagymát
felkockázunk,
zsiradékon megdinszteljük,
őrölt paprikát szórunk rá,
hozzáadjuk a feldarabolt csirkét,
sózzuk,
kis vizet adunk hozzá, paprikát
(ki szereti, csípőset),
1 szem paradicsomot (télen lecsót),
és félig megfőzzük.
Hirdetés

Elkészítés:
Közben egy edényben kevés zsiradékon kissé megpirítjuk a tarhonyát (1 cs.,
ha jól emlékszem 25 dkg-os, ja igen, és nem gépi "sörét", hanem házi
tarhonyát) és hozzáadjuk a félkész csirkepörkölthöz. Kb. annyi vízzel öntjük
fel, amennyi éppen ellepi - ezt később pótolgatni kell, sok vizet felvesz,
inkább lucskosnak kell lennie - és tovább főzzük. Néha nem árt óvatosan
megkavarni (vagy rázni), mert könnyen lekaphat. (Egy "kicsi" lekapás nem
árt, annál finomabb.)
A tarhonya után kis idővel karikára szeletelt (kb. 5-8 közepes szem)
krumplit
adunk hozzá (vizet is), és ha ez is megpuhult, akkor kész.
Némi tapasztalat és/vagy jó időzítés kell hozzá, mert a csirke szétfőhet,
míg a tarhonya vagy a krumpli kemény marad.
A csirke sem mindegy: a bolti gyorsabban elkészül, míg egy rendes falusi
csirkéhez több főzési idő szükségeltetik.
A leírás alapján talán nem tűnik különlegesnek, de ha valaki fantáziát lát
benne, próbálja ki bátran, nagyon finom tud lenni a csirkepörkölt szaftban
átfőtt tarhonya és burgonya, magáról a pörköltről nem is beszélve.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
opelcorsa adatlapjaopelcorsa
Három unokás nagyi vagyok. Már nem dolgozom, élem a nyugdíjas napjaimat. Sokat vagyok az unokáimmal, és sütök főzök nekik. Tavasztól, őszig kertészkedem.
Gasztrokalandor pontok: 890
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (1)Add Comment
0
...
Írta: Mylady, 2009. 12. 12
Nagypapám főzött ilyet rendszeresen. Imádtam.smilies/cheesy.gif
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:301
2009-02-25 22:33:18

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!