Navigáció: Címlap Receptek Levesek Orja leves

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Orja leves

Hozzávalók:
1 kg sertéscsont ( karajcsont )
1/2 fejhús
0,5 kg vegyes leveszöldség
(sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, hagyma, egy cikkely kelkáposzta, zöldpaprika, paradicsom, egy egész hámozott burgonya)

pár szem borsmokkáskanálnyi köménymag
körömnyi babárlevél
2 szem szegfűszeg
Orja leves képes recept
Elkészítés:
A jól megmosott húst 2, 5 liter vízben fűszerekkel együtt feltesszük főzni.

Amikor félig megfőtt, adjuk hozzá a tisztított zöldségeket, a zöldségeket hosszában vágva, a hagymát egészben, és ezekkel együtt még nagyon lassú tűzön főzzük tovább amíg a hús meg nem puhul. Húzzuk le a tűzről majd hagyjuk 5-8 percig állni, hogy a zavarossága letisztuljon.

Negyed részét leszűrjük és abba belefőzzük a levesbe való tésztát. Leveses tálba öntjük és a többi levest rászűrjük.

A levesből a húst kiszedjük tálra helyezzük és a zöldséggel körülrakva tálaljuk. A húsokat feldarabolhatjuk és ecetes tormával, mustárral tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 2 óra
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
leves,  orja
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
kkelly adatlapjakkelly
Cég tulajdonos vagyok, kikapcsolódásként imádok a receptjeimmel családomnak örömet szerezni.
Gasztrokalandor pontok: 1993
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:2005
2010-04-04 16:40:17

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!