Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Az eperöntethez a megtisztított gyümölcsöt negyedeljük, vagy nyolcadaljuk.
Egy részét botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk a vaníliás cukorból. A maradékot a felaprított eperhez adjuk. Az omletthez a tojássárgáját, a cukrot és egy evőkanál vizet habosra keverünk. Adjuk hozzá a sót, a citromlevet- és héjat, végül a keményre vert tojásfehérjét. 1 evőkanál vajat egy edényben olvasszunk meg, az előző massza 1/4-ét tegyük bele, és óvatosan barnítsuk meg. Amikor a felszínen egy könnyű, folyékony réteg képződik, csúsztassuk az omlettet egy előmelegített tányérra, tegyünk rá a pisztácia fagylaltból, az öntetből, és néhány szem epret, majd az omlett egyik felét hajtsuk rá a másikra. A maradék masszával is ugyanígy járjunk el.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:799 |
2009-04-20 23:58:59 |