Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Tészták
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt ![]() 5 dkg cukor ![]() 2 csomag vaníliás cukor 2 dl tej 5 dkg élesztő 12 dkg sütőmargarin ![]() 1 tojás + 2 sárgája csipet só ![]() fél citrom reszelt héja A töltelékhez: 1,5 dl tej 8 dkg cukor 15 dkg darált dió 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj 3 dkg sütőmargarin fél citrom reszelt héja A mázhoz: 2 evőkanál citromlé 4 evőkanál porcukor
Nyitott diós kalács képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk,majd fél óráig kelesztjünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrokat, a margarint, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kihűtjük. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk / ujjnyi vastagságra/, rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a kalácsot szokás. Hosszába az egészet kettévágjuk, és nyitott felükkel felfelé összefonjuk őket. Zsírral kikent tepsibe tesszük, és még fél órát kelesztjük. Előmelegített sütőbe téve sütjük. Míg a kalács sül elkészítjük a mázat: a citromlevet a porcukorral alaposan elkeverjük. A sütőből kivett, de még forró kalácsra kenjük.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (2)
![]()
...
Írta: kittidodo, 2011. 04. 06
ÉN NÉMETORSZÁGBAN VETTEM UGYANEZT A BACKEREIBEN MAJDNEM MINDEN NAP AZ ÖREGEKNEK AKIKET ÁPOLTAM,DE CSAK COPF VOLT ENNEK A NEVE,NEM GONDOLTAM VOLNA HOGY ITHON IS KÉSZITI V.KI,NAGYON ÖRÜLÖK ENNEK A RECEPTNEK BIZTOS KIPRÓBÁLOM MIHELYST A 2 GYEREKTŐL RÁTUDOK TÉRNI,HOGY HOZZÁFOGJAK.KÖSZI ELÖRE IS,ISTENIEN NÉZ KI!!!
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!
|
id:2897 |
2010-10-19 12:24:07 |