Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A rámát és a porcukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, közben folyamatosan keverjük a tésztát, majd a sütőporos lisztet is hozzáadagoljuk. Ezután a tésztát elfelezzük, és az egyik felébe 2 kanál kakaót teszünk, a másikba 2 cs. vaniliás cukrot keverünk.
A gáztepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd a sárga tésztát beleöntjük, elsimítjuk, ezután a barna tésztát rásimítjuk a sárga tésztára. A kimagozott meggyet lecsöpögtetve rászórjuk a barna tészta tetejére . (Nagyon szépen mutat, amikor szeleteljük, a barna tészta belesüllyed a meggytől a sárga tésztába, gusztusos.) Ezután a 180 fokra elő melegített sütőbe tesszük a tepsit, tűpróbáig sütjük. Ha a tészta a tepsiben kihűlt, a 25 dkg rámát, és a porcukrot habosra keverjük, majd a főzött kihűlt vanilia pudingot hozzáadagoljuk, szintén habosra keverjük. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, és csokimázzal bevonjuk, dermedés után szeleteljük. Csokimáz: 20 dkg porcukrot, 2 ek kakaóport 3 ek tejjel elkeverjük, és feltesszük a gázra, kevergetjük, és éppen csak felforraljuk. Levesszük a gázról, a vajat összekockázzuk, és hozzákeverjük, és óvatosan a pudingos krémre kenjük. Vigyázzunk, mert hamar dermed, de azért ne melegen tegyük a pudingos krémre. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, és dermed minden, hideg helyen pihentetjük 1-2 órát. Csak ezután szeleteljük. Kicsit munkás süti, de nagyon finom, és kiadós, sok lesz belőle… Ünnepekre javaslom, mikor sok a vendég.. Besöpörjük a dícséretet érte…
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1896 |
2010-03-13 16:59:30 |