Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük és a közepébe egy mélyedést nyomunk.A vajat kisebb darabokban a szélére tesszük,majd a cukrot és a sót rászórjuk.A tejet kissé felmelegítjük,az élesztőt belemorzsoljuk,és feloldjuk benne.Amélyedésbe öntjük,kevés liszttel elkeverjük,majd letakarva 15 percig kelesztjük.A megkelt tésztát a maradék hozzávalókkal sima tésztává dolgozzuk össze,és addig verjük,amíg hólyagos lesz.Letakarva 30 percig kelesztjük.A tepsit a vajjal kikenjük és a tésztát akkorára nyújtjuk mint a tepsi.Az almákat meghámozzuk,elfelezzük,magházát eltávolítjuk,felszeleteljük,majd rögtön meglocsoljuk narancslével.Az almaszeleteket a tésztára rakosgatjuk.Előmelegített 180 fokos sütőben kisütjük,majd hadjuk kihűlni.A porcukrot annyi narancslével kikeverjük,hogy sűrű,vastagon folyó mázat kapjunk,majd az almás sütit bevonjuk vele.A mázat hagyjuk teljesen megszáradni,majd az almás sütit felszeleteljük,és enyhén cukrozzott keményre felvert tejszínhabbal kínáljuk.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:345 |
2009-03-05 23:35:52 |