Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1 kb. 2,5 kg-os kacsa
1 kiskanál só 1/2 kiskanál pirospaprika 1/2 csésze méz 1/3 csésze narancslikőr 1 evőkanál citromlé 1,5 kanál mustárliszt 5 szelet citrom, 5 karika hagyma
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A megtisztitott kacsa bőrét megszurkáljuk, hogy sütéskor kifolyjon a zsirja.
A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával, s kivül-belül jól bedörzsöljük vele a kacsát, amit ezután forró sütőben jó tüzön 15 percig, majd a tüzet takarékra véve még egy órát sütünk. Közben a méz, a likőr és a mustár keverékével gyakran öntözzük a kacsát. A végén ráhelyezzük a citrom és hagymaszeleteket s még 15 percig sütjük.
Elkészítési idő:
1,5 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1566 |
2009-12-03 23:39:29 |