Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Elkészítés:
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat,1 dl meleg vizet, és nagyon jól kikeverem.Belekeverem a tojásfehérjék felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet,majd az egészet óvatosan összekeverem. A tészta felét kivajazott ,kilisztezett őzgerincformába öntöm, és megsütöm. A másik felében elkeverek 2 evk. kakaót, és szintén megsütöm, majd deszkára borítom és kihűtöm. Közben a tejjel a vaníliaporral és 5 evk. cukorral elkészítem a pudingot.A vajat a porcukorral habosra keverem.A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat,meglocsolom a rummal, és még egyszer jól kikeverem. A tésztákat 1 cm-es szeletekre vágom. 1 sárga szeletet megkenek a krémmel, utána 1 barna szelet következik, majd megint krém és sárga tészta-mindezt addig folytatom, ameddig a készlet tart.A tetejét saját krémjével megkenjük, vagy csokival leöntjük. Rézsútosan szeletelem, így érdekes tarka szeleteket kapok.
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:3916 |
2013-01-03 22:39:35 |