Navigáció: Címlap Receptek Desszertek Mentás őszibarackkrémmel töltött mandulás torta

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Desszertek

Mentás őszibarackkrémmel töltött mandulás torta

Hozzávalók:
A mandulás piskótatésztához:
Zila 12 szeletes tortaforma
Tarant tortaleválasztó spray
6db friss házi tyúktojás
3 evőkanál darált,
pörkölt mandula
3 evőkanál rétesliszt
6 evőkanál kristálycukor
fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez
2 evőkanál finomliszt
2dl házi tej
10dkg margarin
1db őszibarack (hámozott, magvalt) télen befőtt is lehet)
20dkg porcukor
14db fodormenta levél
kis darab vanília (rúdból kb 3cm velőt használtunk fel)

Hozzávalók a díszítéshez:
5dkg darált mandula
1,5 db őszibarack hámozott, magvalt.
(14 cikk szeletet vágunk belőle)
12db fodormenta levél a 12 szelethez és a középdíszhez 3db fodormenta bóbita
10dkg kristálycukor
Hirdetés

Elkészítés:
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük amíg kemény fehérjehabot kapunk.
A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált, pörkölt mandulával elkevert réteslisztet.
A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön.
Egy lapos tepsibe helyezzük a Zila 12 szeletes tortaformát és a Tarant tortaleválasztóval gyengén, egyenletesen befújjuk.
A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, hogy a készítmény egyenletes legyen gyengéden rázogatjuk, majd elsimítjuk a tetejét.
A mandulás piskótánkat a Zila tortaformánkat a forró sütő középső részébe helyezve körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült a tortánk tésztája a tortaformából a kész készítményt egy tompa hegyű kés segítségével óvatosan körbevágjuk, hogy a szilikonforma ne sérüljön. A tészta felületét megszórjuk porcukorral, átfordítjuk, és a szilikonformát azonnal levesszük, egy lapos nagyméretű tányérra borítjuk.
A mentás őszibarackkrém elkészítése:
A 2 evőkanál finomlisztet 2dl tejjel 20dkg porcukorral feltesszük főni. Keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.
Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magozott apróra vágott őszibarackot és a megmosott majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormentaleveleket a kikapart vanília velőt.
Jól kikeverjük a krémet.
Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt krémmel egy lapos tortakés segítségével a tetejét és az oldalát is áthúzzuk a tortánknak.
A tortadíszítéshez:
Egy kis edényben, kb 5 perc alatt 10dkg kristálycukorból és kevés vízből szirupot főzünk.
Beletesszük a barack szeleteket, megfordítjuk.
Majd a barack szeleteket rácsra rakosgatjuk tetejüket tüllernyővel, letakarjuk és levegős helyen egy 5percet, szárítjuk. Egy vékony karamell réteg képződik rajtuk.
A mentaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
A megtöltött, bevont tortánkat körben és a tetején is megszórjuk a darált mandulával, majd közepére, körkörösen ráhelyezzük az őszibarackszeleteket és a fodormentaleveleket majd a fodormenta bóbitákat.
Tortánk a Zila tortaforma felhasználásával sikeresen elkészült.
Előkészület 30 perc sütési idő 25perc, torta készre készítése, díszítés:30perc
Elkészítési idő: 30 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
Péter33 adatlapjaPéter33
Én 33 éves 170 cm 82 kg barna hajú és szemű férfi vagyok
Gasztrokalandor pontok: 3435
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1997
2010-04-04 16:00:34

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!