Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
A mandulás piskótatésztához:
Zila 12 szeletes tortaforma Tarant tortaleválasztó spray 6db friss házi tyúktojás 3 evőkanál darált, pörkölt mandula 3 evőkanál rétesliszt 6 evőkanál kristálycukor fél citrom reszelt héja Hozzávalók a krémhez 2 evőkanál finomliszt 2dl házi tej 10dkg margarin 1db őszibarack (hámozott, magvalt) télen befőtt is lehet) 20dkg porcukor 14db fodormenta levél kis darab vanília (rúdból kb 3cm velőt használtunk fel) Hozzávalók a díszítéshez: 5dkg darált mandula 1,5 db őszibarack hámozott, magvalt. (14 cikk szeletet vágunk belőle) 12db fodormenta levél a 12 szelethez és a középdíszhez 3db fodormenta bóbita 10dkg kristálycukor
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük amíg kemény fehérjehabot kapunk. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált, pörkölt mandulával elkevert réteslisztet. A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön. Egy lapos tepsibe helyezzük a Zila 12 szeletes tortaformát és a Tarant tortaleválasztóval gyengén, egyenletesen befújjuk. A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, hogy a készítmény egyenletes legyen gyengéden rázogatjuk, majd elsimítjuk a tetejét. A mandulás piskótánkat a Zila tortaformánkat a forró sütő középső részébe helyezve körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Ha kisült a tortánk tésztája a tortaformából a kész készítményt egy tompa hegyű kés segítségével óvatosan körbevágjuk, hogy a szilikonforma ne sérüljön. A tészta felületét megszórjuk porcukorral, átfordítjuk, és a szilikonformát azonnal levesszük, egy lapos nagyméretű tányérra borítjuk. A mentás őszibarackkrém elkészítése: A 2 evőkanál finomlisztet 2dl tejjel 20dkg porcukorral feltesszük főni. Keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű lesz. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk. Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magozott apróra vágott őszibarackot és a megmosott majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormentaleveleket a kikapart vanília velőt. Jól kikeverjük a krémet. Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt krémmel egy lapos tortakés segítségével a tetejét és az oldalát is áthúzzuk a tortánknak. A tortadíszítéshez: Egy kis edényben, kb 5 perc alatt 10dkg kristálycukorból és kevés vízből szirupot főzünk. Beletesszük a barack szeleteket, megfordítjuk. Majd a barack szeleteket rácsra rakosgatjuk tetejüket tüllernyővel, letakarjuk és levegős helyen egy 5percet, szárítjuk. Egy vékony karamell réteg képződik rajtuk. A mentaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A megtöltött, bevont tortánkat körben és a tetején is megszórjuk a darált mandulával, majd közepére, körkörösen ráhelyezzük az őszibarackszeleteket és a fodormentaleveleket majd a fodormenta bóbitákat. Tortánk a Zila tortaforma felhasználásával sikeresen elkészült. Előkészület 30 perc sütési idő 25perc, torta készre készítése, díszítés:30perc
Elkészítési idő:
30 perc
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
id:1997 |
2010-04-04 16:00:34 |