Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
1
Meggyes piskótatekercs |
||||||
Elkészítési idő:
30 perc
Hozzávalók:
3 tojás,
csipetnyi só, 22 dkg + 3 ek. cukor, 10 dkg liszt, 3 dkg darált mandula, 3 dkg étkezési keményítő, 1 1/2tasak sütőpor, 1/2 dl tej, kb. 20 dkg meggybefőtt, 10 dkg mandulás csók (amarettini), 20 dkg margarin, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 3 ek. mandulalikőr, 1 kis üveg vanília aroma, díszítéshez tetszés szerint: mandulás csók
Meggyes piskótatekercs képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A tojásokat 12-13 dkg cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a mandulával, az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd a tejjel váltakozva, adagonként a tojásos masszába dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt 32 x 39-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon kb. 10 percig sütjük.
A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A mandulás csókot apróra tördeljük (vagy durvára daráljuk). Azután a morzsát összekeverjük 3 ek. cukorral, és egyenletesen rászórjuk egy nedves konyharuhára. A forró piskótatésztát a konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A túrót szoba hőmérsékletű margarinnal, a maradék cukorral, a likőrrel és a vanília aromával simára keverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra simítjuk, végül rászórjuk a meggyet, és kissé a krémbe nyomkodjuk. Konyharuha segítségével a piskótalapot a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Végül a roládot szeletekre vágjuk, és mandulás csókkal díszítjük |
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
Beküldte:
|
||||||
id:1003 |