Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Előételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
Hozzávalók – 2 személyre –
- 8 db. szent jakab kagyló - 2 db. szent jakab kagylóhéj - kevés reszelt citromhéj és apróra vágott petrezselyem ![]() ![]() ![]() sült paprika zseléhez - fél nagyobb piros pritaminpaprika megsütve - 2 ek. paradicsomlé - 1 db. zselélap - késhegynyi paszírozott foghagyma - só, bors polentához - 0,4 dl tej - 1 dl víz - 1 dl minőségi, száraz fehérbor - 0,1 ek. só - 0,1 tk. világos barna cukor ![]() - 0,25 ek. olíva olaj - 0,25 ek. vaj - 2,5 dkg kukoricadara - 0,85 dkg gesztenyeliszt - 3 db. apróra vágott szárított paradicsom - szerecsendió, só édeskömény saláta - 1 db. édeskömény - olaj a sütéshez - 1 ek. hántolatlan mandula - 1 tk. fenyőmag - 1 tk. olíva olaj - 1 tk. citromlé - só, bors zöldsaláta - 1 marék vegyes, zöld saláta – én a Metroban kapható „Mesclan” nevű keveréket használtam – - 1 szár szárzeller - olíva olaj, citromlé, só, bors
Mediterrán randevú képes recept
|
||||||
Elkészítés:
Először a sült paprika zselét készítjük el. A paprikát alufóliára téve, 220 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor lehúzzuk a héját, apróra vágjuk, s feltesszük főni a paradicsomlével, fokhagymával, kevés sóval és borssal. Közben a zselatinlapot hideg vízbe tesszük 5 percre. Kb. 5 perc főzés után összeturmixoljuk a paprikát, a zselatinlapot kicsavarjuk és a még meleg masszába tesszük. Olyan fazékba öntjük, amelyen max. ¾ cm vastag lesz. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, ahol pár óra alatt zselévé dermed.
Másodszor a polentát készítjük el. A tejet, vizet, bort, sót, cukrot, olíva olajat és a vaj felét felforraljuk. Amikor forr, óvatosan belecsurgatjuk a két liszt ![]() A sülés közben jöhet az édeskömény. Az édeskömény fodrait levágjuk, félbe vágjuk és lobogó, sót vízben 10 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt elkészítjük a magokat. A fenyőmagot enyhén megpirítjuk, és apró darabokra vágjuk. A mandulát nagyon kevés olajban megpirítjuk, majd kiszedjük úgy, hogy az olaj a serpenyőben maradjon. Mozsárba apróra törjük és hozzákeverjük az apróra vágott fenyőmagot. Ha elkészült az édeskömény, papírtörlővel megszárítjuk, s kevés, de forró olajon minden oldalát aranybarnára sütünk. Ha kész, negyedekre vágjuk, és a torzsáját kiszedjük. Kezdhetjük a tálalást. A kagylóhéjba teszünk annyi salátát, amennyi belefér. Utána 2 db. negyed édesköményt helyezünk a tányérra, összekeverjük az olíva olajat, a citromot, sót és borsot, s nagyon keveset az édesköményre locsolunk, majd megszórjuk az összekevert, pirított magokkal. Utána a sültpaprika zselé és a polenta következik. A zseléből is köröket vágunk, s egymás tetejére teszünk pár darabot felváltva. Ha ez kész, akkor sütjük csak ki a kagylót. Akinek biztosabb, nyugodtan vágja félbe a kagylókat és úgy süsse meg. A kagylóhúsokat megsózzuk és megborsozzuk, s zsiradékmentes, forró serpenyőbe tesszük, s minden oldalát addig sütjük, amíg enyhén barna nem lesz. Ez kb. 2 perc oldalanként. Majd ha kész, a kagylóhéjban lévő salátára helyezzük őket és kevés citromhéjat reszelünk a tetejére és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/12/dolce-vita-az-en-izvilagom-mediterran.html#ixzz1fTxVE23f
Elkészítési idő:
2 óra
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]()
DOLCE VITA, ELŐÉTEL, paradicsom, polenta, pritamin paprika, saláta, szt.jakab kagyló, szárzeller, sült paprika, édeskömény
|
||||||
id:3500 |
2011-12-03 16:33:21 |