Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Előételek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
2 szelet húsos marhalábszár(kb.60 dkg),1 csomó leveszöldség,1 fej vöröshagyma,1 babérlevél,3 szegfűbors,6 egész bors,10 dkg kukoricadara,2 evőkanál vaj,10 dkg túró,1 tojás,1-2 evőkanál zsemlemorzsa,20 dkg cukorborsó vagy zöldborsó(mirelit),só,fehér bors,a díszítéshez turbolya vagy petrezselyemzöld
Marhahúsleves puliszkagaluskával képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A megtisztított leveszölséget feldaraboljuk.A vöröshagymát félbevágjuk,és a vágott felületével lefelé egy nagy fazékba tesszük.Zsíradék nélkül 5 percig pirítjuk,majd 2 liter vízzel felöntjük.Hozzáadjuk a babérlevelet,a szegfűborsot meg az egész fekete borsot,és megsózzuk.Felforraljuk,beleszórjuk a leveszöldséget meg a húst és fedő nélkül,közepes hőfokon kb.2 órát főzzük.A felhevített vajon a kukoricadarát rövid ideig pirítjuk,majd állandó keverés közben 2 dl vízzel felöntjük és alacsony hőfokon kb.5 percig főzzük.A tűzhelyről levéve belevegyítjük a túrót,a tojást meg a zsemlemorzsát,megfűszerezzük.Két teáskanál segítségével gyöngyöző vízbe galuskákat szaggatunk belőle,és 3-5 perc alatt megfőzzük.Leszűrjük és lecsepektetjük.A felengedet cukorborsót feldaraboljuk.Az átszűrt levest felforraljuk,sóval,borssal ízesítjük,és 3-4 perc alatt megfőzzük benne a borsót.Végül beletesszük a felkockázott marhahúst meg a galuskát és összemelegítjük.Tetszés szerint turbolyával vagy petrezselyemzöldel díszítjük.
Elkészítési idő:
2,5 óra
|
||||||
id:580 |
2009-03-13 23:29:27 |