Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Levesek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
1 kis vöröshagyma
![]() 1 csok. petrezselyem ![]() 2 sárgarépa ![]() 1 petrezselyemgyökér 4 evők. olaj 1-1 kisk.ételízesítő por és só ![]() 1 mk. Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista a májgombóchoz: 1 zsemle 20 dkg csirkemáj 1 tojás 2 evők. finomiszt 2 evők. zsemlemorzsa fél kisk. só fél kisk. majoránna csipet őrölt fekete bors ![]() fél csok. petrezselyem a tetejére
Májgaluskaleves képes recept
|
||||||
Elkészítés:
A leveshez való összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret félkarikákra vágjuk, azaz először hosszában elfelezzük, csak ezután szeleteljük föl.
Lábasban, az olajon, közepes lángon a hagymát a petrezselyem felével együtt megfuttatjuk, és egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle a májgombóchoz. A lábasban maradóhoz a zöldséget hozzáadjuk, kevergetve 1-2 percig pirítjuk - vigyázva nehogy megégjen -, majd 1,5 liter vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk. Megsózzuk, az ételízesítővel és a Piros Arannyal ízesítjük, és lefödve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Közben a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk, és a májjal (akár a szívvel együtt) ledaráljuk. A tojást, a lisztet meg a zsemlemorzsát hozzáadjuk, megsózzuk, majorannával fűszerezzük, megborsozzuk, a félretett hagymás petrezselyemmel ízesítjük. Ez a massza kissé lágy, szabályos gombócokat nem lehet belőle csinálni (viszont főzés után is jó puha marad), ezért két vízbe mártott kiskanál segítségével - ezek közt formázva - szaggatjuk a puha zöldséghez. Közepes lángon 3-4 percig főzzük, végül a maradék petrezselyemmel behintve tálaljuk.
Elkészítési idő:
45 perc
|
||||||
Kategóriák
![]()
Cimkék
![]() |
||||||
id:1386 |
2009-11-24 20:29:55 |