Navigáció: Címlap Receptek Levesek Májgaluskaleves

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Levesek

Májgaluskaleves

Hozzávalók:
1 kis vöröshagyma
1 csok. petrezselyem
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
4 evők. olaj
1-1 kisk.ételízesítő por és
1 mk. Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista

a májgombóchoz:
1 zsemle
20 dkg csirkemáj
1 tojás
2 evők. finomiszt
2 evők. zsemlemorzsa
fél kisk. só
fél kisk. majoránna
csipet őrölt fekete bors
fél csok. petrezselyem a tetejére
Májgaluskaleves képes recept
Elkészítés:
A leveshez való összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret félkarikákra vágjuk, azaz először hosszában elfelezzük, csak ezután szeleteljük föl.
Lábasban, az olajon, közepes lángon a hagymát a petrezselyem felével együtt megfuttatjuk, és egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle a májgombóchoz.
A lábasban maradóhoz a zöldséget hozzáadjuk, kevergetve 1-2 percig pirítjuk - vigyázva nehogy megégjen -, majd 1,5 liter vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk.
Megsózzuk, az ételízesítővel és a Piros Arannyal ízesítjük, és lefödve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Közben a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk, és a májjal (akár a szívvel együtt) ledaráljuk. A tojást, a lisztet meg a zsemlemorzsát hozzáadjuk, megsózzuk, majorannával fűszerezzük, megborsozzuk, a félretett hagymás petrezselyemmel ízesítjük.
Ez a massza kissé lágy, szabályos gombócokat nem lehet belőle csinálni (viszont főzés után is jó puha marad), ezért két vízbe mártott kiskanál segítségével - ezek közt formázva - szaggatjuk a puha zöldséghez.
Közepes lángon 3-4 percig főzzük, végül a maradék petrezselyemmel behintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
KategóriákKategóriák:
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
Beküldte:
deaside adatlapjadeaside
A dolgokat néha nem azért nem merjük megcsinálni, mert nehezek, hanem azért nehezek, mert nem merjük megcsinálni őket.
Gasztrokalandor pontok: 4000
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (0)Add Comment
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1386
2009-11-24 20:29:55

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!