Navigáció:
Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Desszertek
|
||||||
|
||||||
Hozzávalók:
3dl tej
Sztívia Fluid Nova ízlés szerint vanília rúd (vagy 2 csomag vaníliás cukor) 3db tojás sárgája 40 dkg növényi tejszínhab 1 cs. zselatin 1 púpos evőkanál étkezési keményítő pár szem cukrozott gyümölcs konyakos meggy szósz tejszínhab
Hirdetés
|
||||||
Elkészítés:
Madártejet készítünk. A tejet felforraljuk a vanília rúddal, a tojássárgáját kikeverjük a Sztíviával, keményítővel, vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a forró tejbe öntjük, míg be nem sűrűsödik. A madártejet kihűtjük.
A zselatint elkészítjük a használati utasítás alapján, majd kb. 40°C fokosra hűtjük. A kihűlt madártejhez hozzáadjuk a tejszín felét, összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és a tejszín másik felét. Lazán összedolgozzuk. A ZILA tortaformát előkészítjük,kifújjuk a formaleválasztóval, beletöltjük a krémet, tömörítjük, befedjük a piskótával, és hűtőbe tesszük (rakhatjuk sokkolóba is, de akkor előbb vegyük ki, ha esetleg megfagy, akkor légfúvó segítségével válasszuk le a formát) Töltsük meg a korpuszokat meggy szósszal, és díszítsük tejszínnel, gyümölcsökkel.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
|
||||||
id:1994 |
2010-04-04 15:38:36 |