Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!
Receptek - Egytálételek
|
||||||
Elkészítés:
1. A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
2. 150-160 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. 3. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk). 4. A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, magasabb hőfokon (180-200 fok) készre sütjük. 5. Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt. 6. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.
Elkészítési idő:
1 óra
|
||||||
Kategóriák:
Cimkék:
|
||||||
Beküldte:
|
||||||
id:1650 |
Nem kell lekanalazni a húsról a lecsót, hanem ráönteni a lecsós húsra a makarónit. A képen a makarónis rész alatt van a hús. (Annyi húst szoktam csinálni, hogy a férjemnek külön teszek a makaróni mellé húst.) Először Szegeden ettem halászlét túróscsuszával (gondoltam ezt a receptet is kipróbálom, mert ez is hasonló íz hatás).
Van aki, mint a férjem a pörköltre is tejfölt rak.