Navigáció: Kezdőlap Receptek Egytálételek Lecsós tarja telfölös makarónival

Válogass kedvedre közösségi receptgyűjteményünkben!
Töltsd fel te is kedvenc ételeid receptjét, képét, hogy mások is kipróbálhassák!

Receptek - Egytálételek

2
1

Lecsós tarja telfölös makarónival

Hozzávalók:
8 szelet tarja
1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető)
1 nagy doboz tejföl
500 g makaróni

bors
sajt
olaj
Lecsós tarja telfölös makarónival képes recept
Elkészítés:
1. A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
2. 150-160 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük.
3. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk).
4. A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, magasabb hőfokon (180-200 fok) készre sütjük.
5. Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt.
6. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.
Elkészítési idő: 1 óra
CimkékCimkék:
Kedvencekhez adom Ezt a receptet elkészítettem én is Ez a recept tetszik, szavazok rá Elküldöm e-mailben
Ezt a receptet megosztom másokkal
Beküldte:
Kedvencekhez adom a recept beküldőjét
zsozsanna adatlapja zsozsanna
akár milyen étel ha finoman van elkészítve az csak jó lehet
Gasztrokalandor pontok:

6705

Elkészítette (1):
zsozsanna
Szólj hozzá Te is!
Hozzászólások (2)Add Comment
zsozsanna
...
Írta: zsozsanna, 2009. 12. 14
Kedves Andi!
Nem kell lekanalazni a húsról a lecsót, hanem ráönteni a lecsós húsra a makarónit. A képen a makarónis rész alatt van a hús. (Annyi húst szoktam csinálni, hogy a férjemnek külön teszek a makaróni mellé húst.) Először Szegeden ettem halászlét túróscsuszával (gondoltam ezt a receptet is kipróbálom, mert ez is hasonló íz hatás).
Van aki, mint a férjem a pörköltre is tejfölt rak.
0
...
Írta: Andi_0305, 2009. 12. 14
Sziasztok,

A végén, a tejfölös tésztát csak a húsra kell tenni (tehát a lecsót először le kell kanalazni róla?) vagy a lecsós húsra mehet rá? Nekem kicsit furcsa a paradicsomos-tejfölös ízvilág, ezért kérdezem. Köszönöm: Andi
Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

busy
id:1650
 
 Receptek RSS
 Vendéglátóhelyek RSS
 Csatlakozz a klubhoz (iwiw)
 Kövess minket a twitteren is

Hibabejelentés

Kérünk, ha hibát találsz az oldalon írd meg nekünk a Kapcsolat menüpont alatt vagy a Fórumon, hogy minél hamarabb ki tudjuk javítani.

Köszönjük a segítséged!

Újdonságok az oldalon

Új, Koktélok kategóriával bővült a recepttár.

 

Új, Nyúl kategóriával bővült a recepttár.

 

Új kinézetet kapott az oldal!
Ez volt az "átalakítás" első lépése. Kicsit csiszolgatjuk még, és utána jöhet következő lépés. Ha hibát találtok kérlek jelezzétek a fórumon. Köszönjük!

 

Új, mártások kategóriával bővült a recepttár!

 

Minden recepthez további 2 képet is fel lehet tölteni. Pontokat továbbra is a "Főkép"-re kaptok. Reméljük így recepttáratok még színesebbé válik.